Gewoon bijzonder | in gesprek met Leontine

Onze medewerkers noemen het werken bij de Hanssen Group ‘Gewoon Bijzonder’. Onder dat motto gaan we vandaag in gesprek met: Leontine, werkvoorbereider bij Bohaco.

Een vrouw in de bouw!? Jazeker. Sinds december 2021 is Leontine werkzaam als werkvoorbereider aluminium bij Bohaco. Voor haar is het totaal geen issue om tussen allemaal mannen te werken. “Tijdens mijn opleiding MBO bouwkunde zat ik samen met twee andere meisjes in de klas, de rest waren allemaal jongens.” zegt ze. Dat is voor haar nooit anders geweest. Naast het werken in de bouw is ze namelijk vrijwilliger bij de brandweer in Roggel.

Leontine: “Ik wist echt niet wat ik wilde gaan doen. Mijn vader gaf me de tip om in de bouw te gaan werken”. Na het succesvol afronden van haar opleiding begint ze als laborant voor bouwstoffen rondom beton. Daarna gaat ze aan de slag als werkvoorbereider binnendeuren bij een ander groot bedrijf. Het werken als werkvoorbereider in de bouwsector bevalt haar goed. Toch zoekt ze contact met Personato om verder te kijken. “Ik wil graag in een kleiner team werken waar ik iedereen nog bij naam ken.” zegt ze. Zo komt ze bij Bohaco terecht.

Er was meteen een klik met de collega’s bij Bohaco vertelt Leontine. “De lijnen zijn kort. Dat maakt het veel persoonlijker en prettiger werken”. Ze is nu voornamelijk bezig met het verwerken van bestellingen en het meekijken met collega’s voor extra uitleg. Tussendoor schrijft ze werkinstructies voor bijvoorbeeld de montage. “De diversiteit maakt het werk leuk!” vertelt ze.

Voor Leontine ligt de uitdaging nog in het gehele proces onder de knie krijgen. “Het is toch totaal anders dan de binnendeuren, hier is het veel meer nadenken. Dat vind ik ook zo leuk.” Als we haar vragen naar haar mooiste moment bij Bohaco, geeft ze aan niet één specifiek moment te hebben. “Ik word enorm vrijgelaten, ze geven me de tijd. Liever goed, dan fout.” Dat is voor haar heel waardevol.