Jobmarkt | Winnaar beurswedstrijd

Hanssen Group op de Jobmarkt van Mosa-RT in Maaseik
Op dinsdag 26 april presenteerde Hanssen Group zich op de Jobmarkt van Katholiek secundair onderwijs Mosa-RT in Maaseik. Een mooie dag met nieuwe ontmoetingen, interessante gesprekken én een winnaar van de beurswedstrijd!

Waarom Mosa-RT Maaseik?

Op deze school in het Belgisch Limburgse Maaseik gaan leerlingen beroepsgericht aan de slag. Opleidingen zoals houtbewerking, metaalbewerking en lassen, maar ook ict kennen een zeer doel- en praktijkgerichte invulling. Ook vanuit Nederlands Limburg gaan veel leerlingen dagelijks per bus naar deze school. Dat betekent vroeg op en laat thuis. Een bewuste keuze die in veel gevallen een hoge motivatie van de leerling met zich meebrengt. Binnen de Hanssen Group ontmoeten we regelmatig medewerkers die hier hun loopbaan gestart zijn.

Win-win situatie

De jobmarkt is een win-win situatie voor leerlingen en werkgevers. Het biedt laatstejaars leerlingen, oud-leerlingen en werkzoekenden uit de regio de kans om laagdrempelig kennis te maken met bedrijven in hun vakgebied. Daarnaast geeft het bedrijven de kans vroegtijdig talent te scouten voor stages en/of een baan. Collega’s Marijke Joosten (HR – Hanssen Group) en Ivo Lepp (Coördinator Continuous Improvement – Hanssen Kozijnen) voerden allerlei gesprekken op de beurs. Een greep uit de onderwerpen:

  • “Wat voor bedrijf is de Hanssen Group?”
  • “Wat voor banen zijn er allemaal bij de Hanssen Group?”
  • “Hoe sluit mijn opleiding aan bij de banen bij jullie bedrijf?”
  • “Ga je na deze opleiding werken of verder studeren?”
  • “Wat voor baan heb je uiteindelijk voor ogen?”

Nu zaaien om later te oogsten

Hanssen Group heeft op dit moment diverse vacatures onder andere voor operators, productiemedewerkers en monteurs. Deze vacatures sluiten aan bij de opleidingen op Mosa-RT. Voor de groep leerlingen die de leeftijd heeft en direct gaat werken, een goede match. Maar ook vacatures zoals ICT en Marketing brengen we bewust onder de aandacht. Na deze opleiding kunnen de leerlingen immers nog een specialisatiejaar volgen of doorgaan naar MBO / HBO. Tegelijkertijd is voor veel scholieren deze banenmarkt echt pas een eerste oriëntatie. Zij hebben zich nog weinig verdiept in de arbeidsmarkt in de regio. Door ons hier te presenteren leren zij ons kennen. Ook al zullen zij niet morgen al bij ons starten. Wanneer ze later in onze regio op zoek zijn naar een baan, dan hebben we alvast op een plezierige manier kennis gemaakt.

Winnaar beurswedstrijd

Tijdens de Jobmarkt konden bezoekers van de stand raden hoeveel waterpasjes en zaklampjes er in een glazen pot zaten. Dit waren er 50. Van alle deelnemers zat Wouter Handels met 48 hier het dichtste bij! Hij is de winnaar van de Lamzac van Fatboy. Wij wensen Wouter proficiat met de winst en heel veel lounge-plezier bij het gebruiken van zijn prijs!